Amikor kezd besűrűsödni az élet nem fogok neki állni gnoccit csinálni. De tésztával is nagyon finom volt. Az alapötlet anyától származik, kicsit variáltam rajta, a pesti konyha felszereltségéhez igazodva.
Kell hozzá:
- spenót (nálunk fagyasztott volt, leveles, elődinsztelve, kb. 3 maréknyi - itt idéződjék fel bennünk az 1977es Lúdas Matyi rajzfilm: "...vakarék, mindegyikből tíz marék...")
- fokhagyma (pesten ez tubusból jön, vidéken meg fokhagymanyóval dolgoznám meg a friss fokhagymát)
- só, bors
- tejszín (attól függ mennyire sűrűn szeretjük a szószokat, én kb. 1,5 dl-t tettem bele)
- sajt (otthon ez parmezán volt, de teljesen jó bármilyen sajttal, ami nem túl intenzív ízű)
- pirított magvak (itt dió és mandula volt, ott napraforgómag is akadt)
- tészta (nagykocka vagy orsó, de makarónival is el tudom képzelni)
Elkészítés: Vizet forralunk a tésztának, és kifőzzük, ez alatt elkészül a spenótos szósz. A spenótot pici olajon megmelegítjük, teszünk bele fokhagymát, sót és borsot és kevergetjük, aztán ráöntjük a tejszínt és rotyogtatjuk kicsit. Én a végén félig-meddig összeturmixoltam, így kicsit krémesebb állagú lett, de ha nem turmixoljuk össze akkor is fonom.
Tálalás: a tésztára spenótos szószt szedünk, amit megszórunk a magvakkal végül a sajttal.
Pont addig tart elkészíteni amíg kifő a tészta. Teljesen jó kis rapid kaja vizsgaidőszakra :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése